Het programma dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar

CooL

CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) van 2 jaar onder begeleiding van een leefstijlcoach én wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. We gaan werken aan een gezonde leefstijl, zodat je op een gezonde manier kan gaan afvallen.

Aangesloten bij

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

In het programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Het CooL-programma is voor mensen boven de 18 jaar met een:

Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Praktisch
Het programma bestaat uit een intake, 16 groepsbijeenkomsten, 6 individuele gesprekken en een eindgesprek. Een groepsbijeenkomst duurt 1,5 uur en een individueel gesprek gemiddeld 50 minuten.

Locatie
Purmerend: Wijkplein Where of Flexplek Purmerend. Momenteel online (ZOOM) ivm de corona-maatregelen.

Wanneer?
De groepsbijeenkomsten zullen altijd plaatsvinden op eenzelfde tijdstip. De eerste 8 maanden vindt deze maandelijks plaats, daarna eens per twee maanden. De individuele gesprekken worden in overleg gepland.

Aankomende groepen:

  • Woensdagavond 19:00 – 20:30 uur, start op woensdag 26 januari 2022 (VOL)
  • Maandagmiddag of avond, start in februari 2022

We starten zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Aanmelden
Interesse in het CooL-programma? Neem contact met mij op voor het inplannen van een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek. In het gesprek kan ik je meer vertellen over het CooL-programma en kunnen we een intake inplannen. 

Veelgestelde vragen

Leefstijlcoaching is een vakgebied binnen de preventieve gezondheidszorg. Coaching is de basis; je gaat zelf je leefstijl veranderen en als leefstijlcoach help ik je om dat op een manier te doen die bij jou past. De focus ligt bij gezonde voeding, voldoende beweging en bijtijds je rust en ontspanning pakken. Als leefstijlocach help ik je dus stap voor stap bij het realiseren van een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.

CooL wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit je basisverzekering. Het gaat zelfs niet ten koste van je eigen risico. Bovendien gaat het declareren via mij en Zorggroep SEZ en hoef jij in principe zelf geen actie te ondernemen.

Wanneer je een verwijsbrief hebt van de huisarts kan je direct contact met mij opnemen voor het inplannen van een intake gesprek.

Ja, dat kan. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Bovendien, wanneer je besluit mee te doen en de startdatum bekend is, krijg je alle data voor de komende 2 jaar.

Op dit moment vinden de bijeenkomsten online plaats via ZOOM ivm de lockdown. Zodra het weer kan vinden de bijeenkomsten fysiek plaats bij Flexplek Purmerend (Kwadijkerkoogweg 16) en/of bij  Wijkplein Where (Triton 73).

Een groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 mensen.

De groepsbijeenkomsten zullen online plaatsvinden door middel van beeldbellen wanneer fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn vanwege corona maatregelen. Ik gebruik hiervoor het programma ZOOM. Voor de eerste bijeenkomst ontvangt elke deelnemer een document met een uitleg hoe dat werkt. We kunnen eventueel ook van te voren testen, zodat je zeker weet dat je er klaar voor bent.

Gratis kennismakingsgesprek

Ben jij ook klaar voor verandering? Neem dan nu contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek en ontdek wat ik voor jou kan betekenen. Laat 2021 het jaar zijn waarin jij jouw doelen behaalt!