Een liefdevol & gezond 2021 gewenst

CooL in het nieuwe jaar: gezond afvallen

Wat een bijzonder jaar was 2020 én wat heeft het een ellende gebracht. Toch heeft het ook iets positiefs gebracht: aandacht voor een gezonde leefstijl. Ik zeg bewust klein, want ik had liever gezien dat die aandacht er door andere omstandigheden was gekomen. Maar goed, het is zoals het is en ik ben blij met de bewustwording dat preventie zo belangrijk is. En het gaat mij zeker niet alleen om Covid-19. Een gezonde leefstijl is een belangrijk wapen tegen welvaartsziekten, zoals overgewicht, diabetes 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Helaas is een verandering in je leefstijl niet makkelijk en vergt het doorzettingsvermogen en ja soms ook opofferingen. Het eerlijke verhaal is dat je nu eenmaal niet alles kunt hebben. Gelukkig kan er ook een hoop wel en wat ik zo belangrijk vind is dat er niets ‘verboden’ is in een gezonde leefstijl. Het gaat allemaal om het totaalplaatje en balans. Vanavond eet ik ook gewoon een oliebol en drink ik een glas prosecco (of 2).

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een gelukkig, liefdevol & gezond 2021!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *