Eten, het werkwoord

Een belangrijke stap voor gezonder leven is voeding: de brandstof. Hoe je die brandstof tot je neemt is tevens van groot belang. Neem de tijd en rust om te genieten van het eten en je haalt nog meer uit je maaltijd dan alleen goede voedingsstoffen.

Eten is onderdeel van cultuur. Niet voor niets staan onze belangrijke feestdagen in het teken van bepaalde maaltijden. Het kerstdiner, paasontbijt, verjaardagstaart, snoepjes met Halloween, chocolade met Valentijnsdag.. Samen eten zorgt voor verbinding en zoetigheid delen we graag met onze geliefden. We eten allang niet meer puur om te overleven.

Je dagelijkse maaltijd kan nog steeds een belangrijk moment zijn. Met de lunch klets je met collega’s over iets anders dan werk en ’s avonds klets je onder het eten bij met je huisgenoten. Het samen eten verbindt en bovendien kan het voldoening geven om voor iemand te koken. En als je alleen woont? Ook dan kan de avondmaaltijd een belangrijk moment blijven. Laat het je rust moment zijn. Een moment waar je even niet druk bent met werk, je telefoon, netflix… Zet een muziekje op en ga lekker en gezond voor jezelf koken en vervolgens in alle rust genieten van het eten. Laat het ontbijt een goed begin van de dag zijn. Geen gehaast, maar rustig wakker worden.

Mindfull eten. De tijd en de rust pakken om heel bewust te eten. Hoe voelt de structuur en wat proef je precies? Je brein registreert op die wijze ook sneller wanneer je vol zit. Wanneer je de tijd neemt om te eten zal je ook rustiger eten. Goed kauwen is beter voor je spijsvertering en helpt een opgeblazen buik voorkomen. Probeer ook niet tijdens en vlak na de maaltijd te drinken. Je drankje heeft invloed op de (ph)waardes in je maag en kan de spijsvertering negatief beïnvloeden.

Ga dus lekker zitten voor je 3 maaltijden per dag, neem de tijd en geniet ervan. Niet alleen van het eten zelf, maar ook van je rustmomentje of dat nu alleen is of met je geliefden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *