Genieten & een gezonde leefstijl

Genieten kan ook in een gezonde leefstijl

Mensen denken vaak dat ik als leefstijlcoach leef op groene smoothies, quinoa, havermoutpap en kruidentheetjes. Gelukkig niet, want ik houd gewoon erg van lekker eten en een goed glas wijn. En ja, zelfs ik bezoek de MacDonalds weleens. Ik ga je vertellen hoe dat zit.

Ik geloof niet in diëten en jezelf van alles ontzeggen. Ook niet wanneer je te zwaar bent. Waarom niet? Omdat diëten en jezelf van alles ontzeggen averechts werkt. Ten eerste werken crash-diëten niet want zodra je stopt met het dieet komen de kilo’s net zo hard weer terug (jojo-effect) en ten tweede omdat wanneer je jezelf iets ontzegt het echt een ding gaat worden. Opeens kan je alleen nog maar denken aan die donut!

Maar wat dan wel? Een gezonde leefstijl ontwikkelen. Een leefstijl – het woord zegt het al – is een manier van leven en dat wil je dus gaan doen op een gezonde manier. Je huidige leefstijl stap voor stap omzetten in een gezondere versie. Dat is goed voor de gezondheidswinst (minder kans op welvaartsziekten) EN goed voor je gewicht. Je gaat namelijk afvallen op een rustige, verantwoordelijke en gezonde manier. En het belangrijkste, je gaat niet jojo-en.


Die gezonde leefstijl ontwikkelen gaat stap voor stap zodat het langzaam in je leven integreert. In die gezonde leefstijl past ook prima zo nu en dan wat ongezonds. Tuurlijk kan je op een verjaardag een stukje taart nemen (afhankelijk van hoeveel verjaardagen je per week hebt..) en een glaasje wijn met een stokbroodje op vrijdagavond is ook echt wel mogelijk. En ja, eens in de zoveel tijd ga ik weleens naar de MacDonalds. Niet gezond, wel erg lekker. Het hangt allemaal af van het totaal plaatje en de balans! Zorg dus dat het totaalplaatje goed zit en focus je niet op allerlei verboden producten. Een gezonde leefstijl hoeft echt niet te bestaan uit spinazie smoothies, havermoutpap en vleesvervangers.

Wil jij ook een gezond gewicht, maar ben je helemaal klaar met het diëten? Kies voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en reken voor eens en voor altijd af met het jojo-effect. Lees hier hoe je mee kan doen aan een traject dat geheel wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *