Leefstijlprogramma bij Kassa

Aandacht voor het CooL programma bij Kassa

Bij het tv-programma Kassa wordt regelmatig aandacht besteedt aan het leefstijlprogramma. Kassa volgt een aantal deelnemers en afgelopen zaterdag waren ze 3 maanden bezig en was er een meetmoment. Ze gaan de goede kant op!


Het leefstijlprogramma in Kassa is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Deze leefstijlinterventie richt zich op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden en daarmee op een gezond gewicht te komen en te blijven. In zo’n programma wordt advies en begeleiding gegeven.


CooL – Coaching op Leefstijl
De CooL is zo’n GLI. Het is een programma van 2 jaar dat wordt aangeboden door een leefstijlcoach én volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraars zonder eigen risico. ​Gezonder eten, gedragsverandering en meer bewegen staan centraal in het programma met o.a.: – Gezonde voedings- en eetgewoontes – Hoe kom je en blijf je in beweging? – Betere slaapgewoontes – Hoe kun je beter ontspannen? – Hoe maak je persoonlijke doelen tot een succes?


Jouw leefstijlcoach
Mijn naam is Maaike en als leefstijlcoach help ik je met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en begeleid je bij het afvallen. Een leefstijlcoach focust op wat jij nodig hebt om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven; keuzes die bij jou passen en dus vol te houden zijn. En… ik mag nu de CooL aanbieden in Purmerend!

Voor wie?
CooL is voor mensen boven de 18 jaar met een- BMI van 30 of hoger; of een- BMI van 25-30 met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes.​Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Praktisch
Het programma bestaat uit een intake, 16 groepsbijeenkomsten en 7 individuele gesprekken. Een groepsbijeenkomst duurt 1,5 uur en zullen altijd plaatsvinden op eenzelfde tijdstip. De eerste 8 maanden vindt deze maandelijks plaats, daarna eens per twee maanden. De intake en de individuele gesprekken worden in overleg gepland. De groepsbijeenkomsten zullen voorlopig waarschijnlijk online plaatsvinden in verband met de corona-maatregelen.​

De nieuwe groep is op de woensdagmiddag om 15:00 uur. Er zullen binnenkort meer groepen volgen op andere tijdstippen.

Aanmelden
Interesse in het CooL-programma? Neem contact met mij op voor het inplannen van een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek. In het gesprek kan ik je meer vertellen over het CooL-programma en kunnen we een intake inplannen. 

Kijk het fragment terug van Kassa – het leefstijlprogramma: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/leefstijl-veranderen-een-gli-programma-biedt-uitkomst ​Kassa wordt elke zaterdag uitgezonden op npo 1 om 19:05 uur.

2 reacties op “Leefstijlprogramma bij Kassa”

    1. Hey Thomas, de startdatum van een nieuwe groep in Purmerend is woensdag 12 mei as. 15:00u. Voorafgaand zal elke deelnemer een intakegesprek hebben. Groetjes, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *