Wat is een leefstijlcoach?

Je kan een leefstijlcoach inschakelen wanneer je een gezonde leefstijl wilt ontwikkelen en begeleiding zoekt bij het afvallen.

De leefstijlcoach is een coach op het gebied van een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl bestaat uit verschillende leefstijlfactoren, zoals ontspanning, beweging & voeding. Wanneer je een gezonde leefstijl wilt ontwikkelen, creëer je nieuwe gezonde gewoonten met betrekking tot die leefstijlfactoren. Dat zal op de lange termijn resulteren in een betere weerstand en je energieker voelen, maar bijvoorbeeld ook zorgen voor een gezond gewicht. Een leefstijlcoach is dan ook de aangewezen persoon om mensen te begeleiden bij afvallen. Géén crash diëten, maar stapsgewijs gezondere keuzes maken en leren omgaan met verleidingen.

Het gaat om duurzame verandering en dat heeft tijd nodig. Samen met een leefstijlcoach ga je kijken wat jij zou kunnen én willen veranderen en stel je haalbare doelen op. Leefstijlcoaches kunnen je dus helpen met leefstijl gerelateerde problematiek. Ik focus mij vooral op het begeleiden van mensen met overgewicht. Zo bied ik ook het CooL programma aan in Purmerend. Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar, vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. Het is een programma van 2 jaar waarin we stapsgewijs gaan werken aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Lees hier meer over de CooL.

Meer weten over leefstijlcoaching en de mogelijkheden? Neem gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *