Zijn biologische groenten gezonder?

Biologisch gezodner?

Biologische groenten worden steeds populairder, maar zijn ze ook daadwerkelijk gezonder?

Biologische groenten zouden gezonder zijn omdat er géén bestrijdingsmiddelen worden gebruikt op het gewas. Gewasbeschermingsmiddelen worden echter zowel gebruikt voor de gangbare als de biologische groenten. Het verschil zit in het type middel dat wordt gebruikt. Zo gebruikt de biologische boer géén middelen op chemische basis (en géén kunstmest). Hij gebruikt natuurlijke middelen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze ongevaarlijk zijn, de rupsen gaan daar ook gewoon dood van en als mens zou je er ook niet te veel van binnen willen krijgen. Immers, natuurlijk gif is nog steeds gif. Maar geen zorgen, het gehalte van die middelen is dermate laag dat het niet schadelijk is voor jou als mens. Dat geldt alleen ook voor de gangbare groenten. Zeker binnen Europa wordt er goed gemonitord en zijn de waardes op een laag niveau en onder de veiligheidsnorm.

Voor je eigen gezondheid hoef je géén biologische groenten te eten, ze zijn niet aantoonbaar gezonder!

Waarom dan toch kiezen voor biologisch? De reden om toch voor biologisch te kiezen is dat het wel beter is voor het milieu. Het is minder milieubelastend en beter voor de kwaliteit van de bodem. Een verantwoorde keuze dus, maar niet per se nodig voor je eigen gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *